U Lukavici na ljetnjoj pozornici održan XVII Internacionalni festival folklora i sevdaha

15. jula 2023. godine mještani Lukavice kod Gračanice dočekali goste iz pet država.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

KUD “Lukavica” u subotu je okupila KUD-ove iz pet država regije. Lukavica je poznata po baštini kulture i tradicije Bošnjaka, a na festival poziva goste koji promovišu svoju kulturu i tradiciju.

Vrijednost festivala u Lukavici je upravo ta što na pozornici nastupaju kulturno-umjetnička društva iz raznih zemalja i što posjetioci mogu uživati u različitosti brojnih naroda regije i šire.

 

“Već duže vrijeme vršimo pripreme za 15. juli. Drago nam je što smo i ove godine ugostiti brojna društva iz nekoliko država. Gosti su nam počeli pristizati oko 17 sati. U 18 sati upriličili smo prijem predstavnika društava. Iskoristili smo priliku da se još bolje upoznamo, razgovaramo o problemima, uspjesima i planiranim manifestacijama u ovoj godini. U 19 sati uslijedio je defile u narodnim nošnjama svih društava kroz Lukavicu, a u 20 sati počeo je XVII Internacionalni festival folklora i sevdaha, kaže za Super TV Jasmin Brkičević predsjednik KUD-a Lukavica.

“Nažalost naš trud i rad više cijene ljudi izvan Gračanice. Ovde nismo dobili adekvatnu podršku iako se zna koliko doprinosimo očuvanju naše tradicije i kulture, te koliko ove aktivnosti znače djeci”, dodaje Brkičević.

Atmosferu je dodatno podgrijavala publika koja je bodrila sve učesnike.

 

Super Televizija i ove godine generalni je medijski pokrovtelj, snimak XVII Internacionalni festival folklora i sevdaha biće u cjelosti emitovan u našem programu, a u nedjelju u emisiji “Vikend je” emitovali smo tv reportažu sa najzanimljivijim trenutcima.

 

Program Super TV dostupan je u svim boljim kabl/iptv sistemima u Bosni i Hercegovini, regionu i dijaspori, a program Super TV možete pratiti i online OVDJE.

Spread the love
Scroll to Top