Vlada FBiH: Podrška Lani Pudar za odlazak na pripreme i takmičenja u iznosu od 69.700 KM

Naime, Klub vodenih sportova “ORKA” uputio je molbu za podršku u svrhu odlaska Lane Pudar na pripreme i takmičenja. Riječ je o ovogodišnjim troškovima puta i smještaja neophodnim za odlazak na pripreme i takmičenja.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

 Na prijedlog premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića na današnjoj sjednici Vlada Federacije BiH je prihvatila informaciju o molbi Kluba vodenih sportova “ORKA” za finansijsku podršku u svrhu odlaska Lane Pudar na pripreme i takmičenje na Evropskom i svjetskim prvenstvima, sa inicijativom za izdvajanje sredstava sa pozicije “tekuće rezerve Vlade Federacije BiH”, iz budžeta FBiH za 2023. godinu.

Usvojenim zaključkom zaduženo je Federalno ministarstvo finanasija da za narednu sjednicu Vlade pripremi prijedlog odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz tekuće rezerve Vlade Federacije za 2023. godinu. Radi se o iznosu od 69.700 KM, a koliko je i tražio Klub.

Naime, Klub vodenih sportova “ORKA” uputio je molbu za podršku u svrhu odlaska Lane Pudar na pripreme i takmičenja. Riječ je o ovogodišnjim troškovima puta i smještaja neophodnim za odlazak na pripreme i takmičenja.

To su pripreme u Antaliji u iznosu od 16.500 KM, potom nastup na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu u iznosu od 6.700 KM, te pripremni kamp u Nagasakiju u Japanu u iznosu od 14.000 KM. Potom, riječ je i o nastupu na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Fukuoki u Japanu u iznosu od 8.000 KM, kao i pripremama u Sierra Nevadi u Španiji u iznosu od 13.500 KM, te nastupu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Netanya u Izraelu u iznosu od 11.000 KM.

Kako se ističe u molbi Kluba, na svim ovim takmičenjima Lana Pudar je jedan od favorita za osvajanje najsjajnijih odličja, te bez podrške institucija sa svih nivoa vlasti, Klub neće moći sve troškove učešća na pripremama i takmičenjima sam isfinansirati.

Posebno naglašavaju da je Lana Pudar jedini sportista iz Bosne i Hercegovine koji je već ispunio A olimpijsku normu i jedini do sada kvalifikovani sportista iz naše države za ljetne olimpijske igre “Paris 2024”. Vlada je još jednom uputila čestitku Lani Pudar i njenom klubu za izuzetne rezultate koja ova sportistkinja postiže na takmičenjima.

Spread the love
Scroll to Top