“Sretne žene” iz Banovića organizovale mini sajam i palačinkijadu

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Udruženje žena “Sretna žena” iz Banovića danas je realizovalo dio aktivnosti u okviru projekta “Budi sretna žena”.

Mini sajam ručnih radova i zdrave hrane, te palačinkijada organizovani su na „Trgu žrtava genocida u Srebrenici“ u Banovićima.

Šesnaest ekipa takmičilo se u pripremi najboljih palačinaka, dok je deset izlagača predstavilo svoje proizvode zdrave hrane i ručne radove.

“Zadovoljne smo odzivom. Ovo je prva manifestacija u našoj organizaciji, te podsjećam da naše udruženje upravo obilježava prvi rođendan. Drago nam je što su građani i privrednici prepoznali naš rad i našu ideju. Zahvaljujemo se što su nas podržali i mogućili da danas na jedan lijep način prezentujemo naše Banoviće, rekla je za Super TV Sabina Kasumović predsjednica udruženja “Sretna žena” Banovići.

Bitno je učestvovati i po mogućnosti pobjediti poručile su žene učesnice u takmičarskom dijelu pripreme palačinaka.

Sena i Ajka članice udruženja “Behar” iz Suhe zadužene su za pripremu palačinaka kako za žiri tako i za prolaznike.

“Ništa posebno, koristimo kiselu vodu, mlijeko, jaja. Ma sve zavisi od osobe do osobe. Mi smo se odlučile da koristimo krem iako imamo med i ostale proizvode koje smo same proizvele”, kažu članice udruženja “Behar” iz Suhe.

“Za prva tri mjesta pripremili smo nagrade a sve učesnike očekuju i zahvalnice. Sigurna sam da su sve žene zadovoljne našom današnjom organizacijom i da ćemo ovu manifestaciju uspjeti organizovati i narednih godina”, dodaje Sabina Kasumović predsjednica udruženja “Sretna žena” Banovići.

 

Prvo mjesto u pripremi palačinaka osvojile su članice udruženja žena “Behar” iz Suhe.

Tokom manifestacije upriličen je kulturno-zabavni program u kraćoj formi zbog nedavne smrti članice udruženja.

 

Reportažu iz Banovića emitujemo u utorak u 21:15 sati u programu Super TV.

 

Signal Super TV dostupan je putem svih boljih kabl operatera u Bosni i Hercegovini, Kosovu i dijaspori, te na našem portalu na ovom linku OVDJE.

Tražite od Vašeg kabl/iptv operatera, ukoliko već nije, da u ponudu uvrsti signal Super TV. Dodatne informacije o signalu Super TV i ostale informacije u vezi našeg programa možete dobiti upitom na e-mail: supermedia.televizija@gmail.com

Spread the love
Scroll to Top