BIHAMK: Duge kolone na izlazu iz BiH na više prelaza

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica, Gradina, Zupci i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su za sada do 30 minuta.

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) navode da se u nedjelju ujutro na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz povoljne vremenske prilike.

“Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja, posebno na putnom pravcu Sarajevo-Mostar. Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja”, navode iz BIHAMK-a.

Večeras do 20 sati, zbog održavanja Međunarodne utrke na brdskim stazama, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-4.2 Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

U toku su radovi na polaganju završnog sloja asfalta na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica, zbog čega je u vremenu od 7 do 19 sati saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Kiseljak-Busovača, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Spread the love
Scroll to Top