Održan 2. Internacionalni festival folklora u Sarajevu

 

KUD “Lola” iz Sarajeva od 22.06. do 25.06.2023. godine realizuje 2. Internacionalni festival folklora. 

Ovogodišnji festival počeo je defileom kroz Vilsonovo šetalište i nastupom učesnika na ljetnjoj sceni Vilsonovog šetališta.

Drugog dana, pored druženja i obilaska Sarajeva, od 20 sati na trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta Sarajevo počeo je centralni program ovogodišnjeg festivala. Tokom večeri smijenilo se preko 400 igrača folklornih sastava iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i  S. Makedonije.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

“Želimo u Sarajevo vratiti vrijednost folklora i sačuvati od zaborava naše tradicionalne igre. Uspjeli smo ove godine ugostiti folklorne sastave iz četiri zemlje. Ovo je značajna promocija Sarajeva u svakom pogledu, za Super TV rekao je Vedad Štaljo direktor Festivala folklora.

Trećeg dana (24.06.2023. godine) učesnici se iz Sarajeva sele u Visoko gdje je planiran koncert na Ljetnoj pozornici.

Super TV je ove godine medijski pokrovitelj  2. Internacionalnog festivala folklora u Sarajevu. Ekipa Super TV snimila je u cjelosti drugi dan festivala, a snimak će uskoro biti emitovan u programu Super TV, a reportaža u nedjelju u emisiji Vikend je koja počinje u 18 sati.

Program Super TV možete gledati putem MOJA TV, TXTV, NETTV PLUS, MTEL GLOBAL, FASTV, TELKOS KOSOVO i još preko 50 kabl/iptv sistema u BiH, regiji i dijaspori.

 

Spread the love
Scroll to Top