Dlan Zenica: Inkluzivna modna revija

U utorak 20.06.2023. Udruženje i Servis centar „DLAN“ Zenica realizovali su drugu po redu inkluzivnu modnu reviju pod nazivom „DLAN – Za male ruke“ sa ciljem socijalizacije i integracije u društvenu zajednicu djece i osoba sa poteškoćama u razvoju i članova njihovih porodica. Korisnici su zajedno sa članovima svojih porodica ali i prijateljima Udruženja i Servis centra šetajući modnom pistom predstavili kreacije i modele različitih sponzora i prijatelja događaja a dio njih se može kupiti u znak podrške fondu za pružanje besplatnih usluga korisnicima Servis centra „DLAN“ Zenica.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Cilj tima koji je organizovao pomenuti događaj bio je ispričati još jednu veliku inkluzivnu priču i pokazati da su djeca i osobe sa poteškoćama u razvoju i članovi njihovih porodica vrijedni članovi zajednice, da njihove sposobnosti zaslužuju pažnju i da oni itekako mogu doprinijeti zajednici u cjelini. Sama inkluzivna modna revija dobila je veliku podršku prijatelja i sponozora iz cijele BiH, a svojom podrškom pokazali su da djeca i osobe sa poteškoćama u razvoju ipak imaju pružene ruke podrške da ostvare svoj puni potencijal i da u tome nisu sami.

Nadamo se da će ovaj događaj poslužiti kao inspiracija za izgradnju društva koje će biti bolje, sigurnije i senzibilnije za sve, jer biti drugačiji ne znači biti manje vrijedan. Još jednom se zahvaljujemo svim prijateljima, sponzorima, donatorima, volonterima, novinarima kao i svim posjetiocima naše modne revije koji su svim našim korisnicima pružili priliku da njihova različitost bude snaga kojom će se boriti za svoju budućnost.

Spread the love
Scroll to Top