Prvi dan ljeta Tuzlaci proveli uz sevdalinku

Tuzlaci su ljeto dočekali sa tradicionalnom bosanskom pjesmom. Udruženje građana “Sevdalije” iz Tuzle su organizovali koncert na Trgu Slobode i svojim muzičkim sposobnostima očarali prisutne posjetioce. 

minhen kairo umra dec 2023 web
Banner Zux-4 Kalesija
1logo
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Ovaj događaj je dio manifestacije “Ljeto u Tuzli”, a građanke i građani su mogli uživati slušajući izvođenje sevdalinke od poznatih bosanskohercegovačkih izvođača, a neki od njih su: Nihad Kantić Šike, Meho Mujakić, Džavid Pamuković i mnogi drugi. 

“Drago mi je što smo okupili mlade i starije izvođače, zadovoljna sam posjetom publike koja je uživala tokom koncerta, rekla je Fatima Salihović predsjednica udruženja “Sevdalije” Tuzla.

Pored brojnih članova i manifestacija koje je ovo udruženje realizovalo, također se može pohvaliti i  najdužim postojanjem udruženja u Bosni i Hercegovini od ukupno 23 godine. 

“Postali smo kao porodica i radujemo se svakom novom susretu uz pjesmu i razgovor”, govori predsjednica udruženja. 

Tokom koncerta potpisan je sporazum o saradnji između udruženja “Sevdalije” i Bošnjačkog kulturno-sportskog društva Geteborg – Švedska.

“Drago mi je što smo potpisali sporazum o saradnji sa udruženjem “Sevdalije” Tuzla. Mi se obavezujemo da udruženju omogućimo dolazak, boravak i održavanje zabavnog programa za ljubitelje sevdaha u Geteburgu, rekao je Hazim Imamović član Bošnjačkok kulturno-sportskog društva Geteborg.

Ekipa Super televizije je svojim kamerama zabilježila cijeli koncert kojeg možete gledati u obiteljskom okruženju prvi dan bajrama, tačnije u srijedu u terminu od  18:30 sati.

 

Spread the love
Scroll to Top