Upriličena ikrar-dova u džematu Braunau

U subotu, 27. maja 2023. u džematu “Braunau (Austrija), poslije podne-namaza proučena je ikrar-dova za Zehrudina Hodžića, predsjednika džemata Braunau. Ikrar-dovi prisustvovali su članovi porodice, brojna rodbina, prijatelji i džematlije džemata Braunau.

Bajramska_akademija_Bec_TV (1)
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Na početku programa prisutnima se obratio Abdulah-ef. Čajlaković imam džemata Braunau, koji je u nadahnutom govoru ukazao na vrijednost obavljanja hadža. Prisutnima su se obratili i dr. Damir ef. Babajić imam džemata “Hidaje” Minhen (Njemačka) i Sakib-ef. Zekan imam džemata Liezen (IZBA).

Zehrudin na hadž putuje sa agencijom “Mobarak” iz Beča uz pratnju šerijatskog vodiča Ishak-ef. Ahmetovića, koji je istakao da hadž nema ovozemaljsku cijenu i da svaki musliman treba čim se steknu uslovi izvršiti ovu obavezu.

“Ove godine sa agencijom “Mobarak KG” iz Beča putuje 120 Bošnjaka. Na zahtjev većine budućih hadžija naš boravak na svetim mjestima trajat će dvije sedmice. Ovih dana obilazimo naše Bošnjačke džemate u kojima se organizuju ikrar-dove i seminari. Narednih dana seminare i ikrar dove biće upriličene u džematima “Bošnjak” Graz i “Gazi Husrev-beg” Beč koji su u sastavu Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji. Također narednog vikenda planirana je ikrar-dova za buduće hadžije u Švicarskoj. U toku su prijave i za jesenjsku umru koja će također biti dobro isplanirana i sadržajna”, rekao je za Super TV Ishak-ef. Ahmetović, dugogodišnji šerijatski vodič na hadž i umru.


Također tokom ikrar-dove obratio se Zehrudin Hodžić i tom se prilikom zahvalio Allahu što mu je omogućio ovo putovanje.

“Zahvaljujem se i svojoj djeci, snahama, zetu, supruzi, unucima što su me na ovaj način obradovali. Također hvala svim prisutnima, rodbini i mojim džematlijama, mom imamu Abdulah-ef. Čajlakoviću, te dr. Damir ef. Babajiću i Sakib-ef. Zekanu koji su došli danas da uveličaju ikrar-dovu. Drago mi je što ću svoju dužnost obaviti uz pomoć Ishak-ef. Ahmetovića mog prijatelja i dugogodišnjeg šerijatskog vodiča koji je javnosti poznat širom svijeta. Ovih mjeseci radimo na još jednom vrijednom projektu, a to je izgradnja naših novih džematskih prostorija. Dovim i dovit ću u Mekki da se ovaj projekat završi kako smo planirali i da naredne godine ikrar-dovu obavimo u novom prostoru za vjerske obrede” rekao je Zehrudin Hodžić.

Nakon proučene dove organizovan je ručak za sve prisutne.

Snimak ikrar-dove iz džemata Braunau gledajte u petak od 21:15 sati na Super TV.

 

Spread the love
Scroll to Top