Pripreme za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici: Očekuje se znatno veći broj učesnika Marša mira nego prethodnih godina

U prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari danas je održan radni sastanak rukovodstva Organizacionog odbora i predsjednika pododbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine.

Na sastanku je konstatovano da pripreme za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici teku prema planu.

“Na današnjem sastanku predsjednici pododbora su izvijestili o pripremama u okviru svojih pododbora. Možemo reći da idu pripreme prema planu i očekujemo da će sve biti spremno za obilježavanje 28. godišnjice genocida. Uskoro ćemo imati i sastanak Organizacionog odbora. I ove godine ćemo imati veliki broj aktivnosti. Imamo obavezu prema žrtvama i zadatak nam je svima da damo sve od sebe kako bi sve prošlo bez problema”, istakao je predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić.

I ove godine “Marš mira” je jedna od najmasovnijih aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida, a ove godine se očekuje veći broj učesnika nego ranijih godina.

Prema informacijama iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, do sada je identifikovano 19 žrtava genocida za dženazu 11. jula 2023. godine.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Spread the love
Scroll to Top