Podrška ambasadora radu Vlade Tuzlanskog kantona

U okviru posjete Tuzlanskom kantonu, ambasadori Kraljevine Nizozemske NJ. E. Jan Waltmans, Slovačke NJ. E. Roman Hloben i šef Belgijskog diplomatskog ureda Benjamin Sturtewagen, posjetili su danas premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića.

Premijer je ovom prilikom predstavio rad i aktivnosti Vlade Tuzlanskog kantona, sa fokusom na ono što je realizirano tokom prvih 100 dana, ali i mjere i aktivnosti koje Vlada planira realizirati do kraja ove kalendarske godine. Također, premijer Halilagić je gostima prezentirao i podatke o štetama i tome šta je urađeno na sanaciji šteta od nedavnih poplava koje su pogodile područje Tuzlanskog kantona, kao i određene podatke u vezi događaja u OŠ „Lukavac Grad“ u Lukavcu.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Predstavnicima nama prijateljskih zemalja Halilagić se zahvalio za iskazani interes i podršku koju su pružali i pružaju projektima u našem kantonu.
„Današnja posjeta nam je velika čast. Razgovarali smo o aktuelnostima u Tuzlanskom kantonu i mi smo izrazili spremnost institucija Tuzlanskog kantona da učinimo maksimalne napore kada su u pitanju procesi europskih integracija i da izvršimo sve ono što je naša obaveza i uloga u tim procesima. Također, prezentirali smo sve ono što su Vlada i Skupština TK poduzeli kada su u pitanju nedavne poplave i dešavanja u OŠ „Lukavac Grad“. Vjerujem da je današnja posjeta ustvari pružena ruka prijateljstva i saradnje koju ćemo mi spremno dočekati i iskoristiti, a savjete koje smo danas dobili rado ćemo uvažiti i učiniti sve što je u našoj moći kao Kanton, ali i u saradnji sa drugim nivoima da budemo generator zdravih, konkretnih i istinskih promjena u cilju dobrobiti građana Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine“, kazao je danas premijer Halilagić.
Ambasadori su istaknuli da je današnja posjeta kontinuirana aktivnost u okviru koje obilaze područje cijele Bosne i Hercegovine i žele se uvjeriti kako žive građani u svim kantonima i područjima Bosne i Hercegovine. Također, tokom sastanka pozvali su Vladu Tuzlanskog kantona da prate iskustva koja je u svom tranzicijskom procesu imala Slovačka, ali i da iskoristi podršku zemalja osnivača Europske unije, poput Belgije i Nizozemske.
„Drago nam je da smo došli uoči obilježavanja 100 dana od uspostavljanja Vlade Tuzlanskog kantona. Od premijera smo čuli prioritete koje Kanton ima do kraja ove godine. Drago nam je i da smo čuli informacije o uspostavi Ureda za borbu protiv korupcije i da taj projekat, uz uspostavu registra imovine izabranih zvaničnika ima podršku Vlade Tuzlanskog kantona. Na tome im svaka čast. Mi smo danas tu da podržimo rad Vlade i sigurno ćemo se vratiti ponovo“, kazao je danas ambasador Republike Slovačke u BiH NJ.E. Roman Hloben.
Izvor: Super TV
Spread the love
Scroll to Top