Lukavica kod Gračanice u subotu dočekuje goste iz pet zemalja

15. jula 2023. godine sa početkom u 20 sati u Lukavici kod Gračanice na ljetnjoj pozornici biće održan XVII Internacionalni festival folklora i sevdaha. 

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

KUD “Lukavica” okupit će dvanaest društava iz pet zemalja uz najavljene specijalne goste.

“Već duže vrijeme vršimo pripreme za 15. juli. Drago nam je što ćemo i ove godine ugostiti brojna društva iz nekoliko zemalja. Dolazak gostiju planiran je u subotu u 17 sati. U 18 sati upriličit ćemo prijem predstavnika društava, te predstavnike Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Gradske uprave Gračanica i Turističke zajednice grada Gračanica. Tom prilikom ćemo se međusobno upoznati, razgovarati o problemima, uspjesima i planiranim manifestacijama u ovoj godini. U 19 sati uslijedit će defile u narodnim nošnjama svih društava, a u 20 sati počinje XVII Internacionalni festival folklora i sevdaha, ističe Jasmin Brkičević predsjednik KUD-a Lukavica.

Cijena ulaznice su simbolične 3 i 1 KM. Kupovinom ulaznice podržavate rad KUD-a Lukavica.

Super Televizija i ove godine generalni je medijski pokrovtelj, snimak XVII Internacionalni festival folklora i sevdaha biće u cjelosti emitovan u našem programu, a u nedjelju u emisiji “Vikend je” koja je u programu od 18 sati emitujemo tv reportažu sa najzanimljivijim trenutcima.

Spread the love
Scroll to Top