MUP RS-a priveo povratnika u Srebrenicu zbog negodovanja povodom koncerta 11. jula

Adisa Omerović iz Srebrenice objavila je kako su njenog supruga Mirsada priveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska zbog negodovanje koje je izrazio povodom koncerta koji je održan ispred crkve u centru Srebrenice na 28. godišnjicu genocida.

“Večeras moja porodica i ja prolazimo agoniju, jednu od težih koje smo doživjeli otkako smo se vratili u Potočare. Naime, moj suprug je večeras priveden od strane policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i, do trenutka objave ovog statusa, ja nemam informacije šta se s njim dešava”, objavila je Srebreničanka Adisa Omerović.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Ona je navela da je jedan od portala na najgnusniji način doveo u kontekst njenog supruga i da zato naslućuje da je povod privođenja negodovanje koje su izrazili povodom sramnog koncerta ispred crkve.

“Moja djeca su uznemirena i zabrinuti smo za svoju sigurnost. Pozivam sve vas koji se kunete u Srebrenicu i Bošnjake, koji imate bilo kakav uticaj u društvu da mi budete pomagači u borbi za istinu i pravdu. Večeras je to moj suprug, sutra može biti bilo ko od vas. Moj suprug je preživio logor u Šljivovici u kojem je proveo osam mjeseci i deset dana, preživjet ćemo i ovo – ako Allah da”, navela je Adisa.

Nešto ranije na Facebook stranici “Despotovina”, čiji članovi negiraju genocid, su naveli da je “SPC u Srebrenici na udaru ekstremista” te da je Mirsad Omerović javnosti Bratunca i Srebrenice poznat odranije, kada je “ometao liturgiju na temeljima hrama Sv. Sisoja u Potočarima, puštajući glasnu islamsku muziku”.

U Srebrenici je 11. jula navečer, samo nekoliko sati nakon što je završen ukop 30 identificiranih žrtava genocida, održan koncert u sklopu manifestacije “Petrovdanski dani Srebrenice 2023.” tokom kojeg su puštane nacionalističke pjesme koje su duboko uznemirile Srebreničane.

Spread the love
Scroll to Top