Kasida “Ja sam dijete Srebrenice” posvećena djeci bez jednog ili oba roditelja 

Povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici mr. Hrustan Noćić snimio je novu kasidu pod nazivom “Ja sam dijete Srebrenice”. Tekst je napisala Šeherzada Jakupović, a aranžman uredio Damir Bečić vlasnik muzičkog studija “Atelje 03”. Pored mr. Hrustana Noćića u kasidi se pojavljuju glasovi Lamije i Halime Noćić, te Merjem Jakubović.

ELKIRAM BANER 1
ELKIRAM BANER 2
etno kuhar najava web baner
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Kasida govori o patnji djece Srebrenice koja su ostala bez jednog ili oba roditelja, a koja se ipak nadaju susretu sa svojim najmilijim.

“Kasidom šaljemo poruku da Bošnjaci nikada ne zaborave sve to se desilo širom Bosne i Hercegovine, a posebno naše Srebrenice. Ova kasida ostaje u amanet našim novim generacijama koje će ubjeđen sam kasidu izvoditi širom svijeta i time svjedočiti o patnji djece Srebrenice. Kasidu večeras pored premijerne objave na portalu Super TV i premijernog emitovanja na Super Televiziji večeras javno izvodimo u Nezuku na tradicionalnom okupljanju učesnika Marša. Očekujem pozitivne kritike prisutnih što će mi dati motvaciju za stvaranjem novih sličnih projekata, ističe mr. Hrustan Noćić izvođač kaside.

Spot za kasidu snimljen je u Memorijalnom centru Potočari, a jednu od uloga uzela je i majka Mejra iz Srebrenice kojoj su u Genocidu ubili tri sina i muža.

Podršku projektu pružili su: Naser Orić Ratni komadant 28. divizije Srebrenica, Smajo Mandžić zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona,  Rent-a-Car EMANET Tuzla, Butik ”Ja Sultanija” Tuzla, a medijski pokrovitelj Super TV. 

Spread the love
Scroll to Top