Bećirović razgovarao s Ramom: BiH podržava Berlinski proces, potrebno hitno prekinuti opstrukcije iz RS-a

 Ne postoji nijedan opravdan razlog da entitet RS blokira potpisivanje tri sporazuma koje je u ime Bosne i Hercegovine potpisao Zoran Tegeltija, naveo je Bećirović.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s premijerom Republike Albanije Edijem Ramom o odnosima dvije zemlje kao i o aktuelnoj situaciji u BiH i regionu.

Iz Kabineta Bećirovića saopšteno je da je on naglasio da država Bosna i Hercegovina podržava Berlinski proces i da je potrebno hitno prekinuti opstrukcije iz bh. entiteta RS.

“Ne postoji nijedan opravdan razlog da entitet RS blokira potpisivanje tri sporazuma koje je u ime Bosne i Hercegovine potpisao Zoran Tegeltija. Posebno je štetno da entitet RS blokira usvajanje Sporazuma o slobodi kretanja s ličnim kartama na Zapadnom Balkanu. To predstavlja direktan udar na izgradnju dobrih regionalnih odnosa i to se mora hitno prekinuti”, naveo je Bećirović.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

On i Rama ocijenili su da su odnosi dvije zemlje prijateljski i izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom.

U saopštenju se navodi da su konstatirali da postoji obostrani interes da se dodatno unaprijede postojeći dobri odnosi te da će tome doprinijeti otvaranje Ambasade BiH u Albaniji, ali i otvaranje Ambasade Albanije u BiH.

Bećirović je upoznao Ramu s ugrožavanjem ustavnog poretka države BiH i ukazao na ozbiljnost situacije u zemlji.

Posjeta premijera Albanije Bosni i Hercegovini dio je njegove balkanske turneje, u okviru koje će posjetiti i Skoplje, Prištinu, Beograd i Podgoricu.

 

Izvor: Super TV

Spread the love
Scroll to Top