Bećirović na bajram namazu u Banjaluci iskazao podršku Bošnjacima Bosanske krajine

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sa saradnicima klanjao je bajram namaz u džamiji Ferhadija u Banjaluci. Nakon obavljenog bajram namaza, čestitao je Kurban bajram muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Bećirović je Bošnjacima, koji žive u povratničkim naseljima u bh. entitetu Republika Srpska, zaželio da dane Kurban bajrama provedu u miru, rahatluku i toplini porodičnog okruženja.

Iz njegovog Kabineta saopšteno je da je tokom razgovora sa povratnicima nakon bajram-namaza, Bećirović istakao važnost da se Bošnjaci vraćaju na svoja imanja u mjestima iz kojih su protjerani tokom agresije.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

“Bećirović je poručio da je proces povratka prognanih, iako usporen i suočen sa opstrukcijama, od presudne važnosti za očuvanje cjelovite i nezavisne države Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je boravkom u Banjaluci na bajram namazu, Bećirović iskazao podršku Bošnjacima Bosanske krajine, u njihovoj istrajnoj borbi za stabilnu i cjelovitu domovinu Bosnu i Hercegovinu, zemlju jednakih prava za sve njene građane.

Spread the love
Scroll to Top