Vijeće ministara BiH odobrilo ulazak Palestinaca iz Gaze u BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, nakon sinoćnje sjednice na kojoj nije bio dozvoljen ulazak Palestincima evakuiranim iz Gaze u Bosnu i Hercegovinu, na jutrošnjoj novoj vanrednoj sjednici to je ipak dozvoljeno.

U saopćenju iz Vijeća ministara BiH navedeno je kako su donijeli Odluku o odobravanju ulaska u Bosnu i Hercegovinu pod posebnim uvjetima državljanima Palestine koji su srodnici državljana BiH. Na ovaj način omogućen je olakšani ulazak u BiH za 30 osoba koji su srodnici državljana BiH, a evakuirani su zajedno s državljanima BiH iz Pojasa Gaze.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dostavit će Graničnoj policiji BiH spisak 30 osoba koji uz osobne sadrži i podatke o srodstvu s bh. državljanima. Ulazak je omogućen preko graničnog prijelaza “Međunarodni aerodrom Sarajevo”.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Ranije je saopćeno kako je za državljane BiH i njihove srodnike, koji su uspješno evakuirani iz Pojasa Gaze, Država Katar osigurala avion i snosit će troškove njihovog boravka u Egiptu i prevoza u Bosnu i Hercegovinu.

Donošenje iste odluke sinoć spriječili su članovi Vijeća ministara BiH iz entiteta Republika Srpska.

Spread the love
Scroll to Top