Hurtić u Oslu: BH Zeleni uskoro dijelom velike tzv. green porodice u Evropskoj uniji

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, dr. Sevlid Hurtić, u subotu je u Oslu, Kraljevina Norveška, održao sastanak sa parlamentarcima stranke Zelenih u ovoj zemlji. Sastanku je prisustvovao i predsjednik stranke Zelenih u Norveškoj, Arild Hermstad. Delegaciju stranke Zelenih činili su još parlamentarac Rasmus Hannson, predsjednica parlamentarne grupe Zelenih, Lan Marie Berg Ngyen i savjetnica parlamentaraca Zelenih, Kristin Gjorv.

Gospodin Hermstad je kazao kako osjeća ponos što je osnivač i predsjednik stranke BH Zeleni, koja njeguje iste vrijednosti kao i ostale stranke iste orijentacije diljem Evrope i svijeta, dijelom vlasti u Bosni i Hercegovini i koja kao takva utječe na velike političke procese u državi.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Smatra važnim što BH Zeleni od formiranja do danas imaju važnu ulogu u donošenju odluka koje u konačnici utječu na poboljšanje života ljudi na svim nivoima, posebno kada je u pitanju zaštita prava i života žena. Iskazao je žaljenje zbog počinjenih femicida u našoj zemlji.

Ministar Hurtić je kazao kako razmatra ideju izgradnje većeg broja sigurnih kuća u Bosni i Hercegovini koje bi, osim pružanja utočišta i sigurnosti ženama od nasilnika, ispunjavale sve ekološke standarde. S obzirom da njeguju iste vrijednosti, predsjednik Hermstad ponudio je ministru Hurtiću pristupanje tzv. green porodici u Evropskoj uniji.

Spread the love
Scroll to Top