Uslovi za vožnju povoljni, vrijeme sunčano uz umjerenu oblačnost

Uvjeti za vožnju jutros su povoljni, a promet vozila umjeren do povremeno pojačan.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima slabije magle, koja ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. I danas očekujemo gužvu na putevima u Bosni i Hercegovini, kao i na graničnim prelazima. Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise, objavio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

minhen kairo umra dec 2023 web
Banner Zux-4 Kalesija
1logo
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Ripač-Dubovsko, Bihać-Kamenica, Kiseljak-Busovača i Buna-Tasovčići, kao i na ulazu u Bugojno, Hadžiće i Kladanj.

Duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Razvojem oblačnosti, u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 36 stepeni.

U Tuzli umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna temperatura do 28 stepeni.

U srijedu se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u sjevernim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 27 do 33 stepena.

U četvrtak će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34 stepena.

Kako su naveli iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u petak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, u centralnim i istočnim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 36 stepeni.

Spread the love
Scroll to Top