Odobrena sredstva za projekte zaštite okolice za 4 lokalne samouprave

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je danas ugovor o odobravanju sredstava za implementaciju projekta rekonstrukcije postojećih azbestnih cijevi, vodovoda nedovoljnog kapaciteta i dotrajale mreže u urbanom dijelu grada Gradačac u iznosu od 132.150 KM.

Pored ovih sredstava za implementaciju projekata iz oblasti zaštite okolice još su tri jedinice lokalne samouprave u prvoj polovini ove godine potpisale ugovore za redovna sredstva. Do sada su dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od 362.250 KM. Tri ugovora, potpisana u toku 2023. godine, odnose se na sredstva dodijeljena općinama Sapna i Doboj Istok te Gradu Lukavac.

Od ukupno 1.500.000 KM namijenjenih za kapitalne i tekuće projekte općinama/gradovima u ovoj godini, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK dodijelilo je 18.300 KM Općini Sapna za Projekat „Hortikulturno uređenje i formiranje zelenih površina oko objekta sportske dvorane“.

Za Projekt „Rekonstrukcija i izgradnja led rasvjete duž magistralnog puta na potezu od MZ Brijesnica Mala do MZ Stanić Rijeka izdvojeno je 38.250 KM Općini Doboj Istok dok je Grad Lukavac potpisao ugovor u vrijednosti od 173.550 KM za Projekt „Izgradnja vrelovodne mreže u sklopu industrijske zone Lukavac“.

minhen kairo umra dec 2023 web
Banner Zux-4 Kalesija
1logo
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Ostale općine/gradovi su dužni opravdati sredstva iz prethodne godine da bi se dodijelila sredstva za projekte koje kandiduju a u skladu sa raspodjelom po broju registrovanih vozila u općinama/gradovima.

Spread the love
Scroll to Top