Uhapšen otac maloljetnog djeteta koji je pucao u nastavnika

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona po naredbi nadležnog suda i Kantonalnog tužilaštva TK-a obavili su pretres porodične kuće u Lukavcu, te su nakon toga uhapsili oca maloljetnog djeteta koje je jutros pucalo u nastavnika Nedima Osmanovića u Osnovnoj školi ”Lukavac Grad”, javlja Anadolija.

„Otac je osumnjičen za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika i za krivično djelo iz člana 72 Zakona o oružju i municiji TK (Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje). Istražitelji će obaviti kriminalističku obradu nakon čega će ovo lice biti predato u nadležnost Tužilaštva gdje će se poduzimati dalje radnje u odnosu na osumnjicenog“, navodi Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Ranije je iz Kantonalnog tužilaštva TK-a saopšteno da maloljetni dječak ima nepunih 14 godina (rođen je krajem juna 2009. godine), te da je iz pištolja ispalio više hitaca prema nastavniku engleskog jezika i pomoćniku direktora škole Nedimu Osmanoviću. Jedan od metaka pogodio je nastavnika Osmanovića u vrat, a po dolasku ekipe Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja njemu je ukazana pomoć te je transportovan u Univerzitetsko–klinički centar u Tuzli.

Odmah je podvrgnut operativnom zahvatu i njegovo stanje stabilno, ali je još uvijek životno ugrožen. Pacijent je smješten u jedini Intenzivnog liječenja, na Kliniku za anesteziju i traumatologiju.

Vlada Tuzlanskog kantona je donijela odluku o okončanju školske 2022/2023. godine dva dana prije zvaničnog kraja nastave u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, a Društvo pedagoga i psihologa stavilo se na raspolaganje djeci i roditeljima iz Osnovne škole ”Lukavac Grad”.

 

Izvor: Super TV/Anadolija

Spread the love
Scroll to Top