Državni sekretar MUP-a Srbije tvrdi da su kosovski policajci uhapšeni na teritoriji Srbije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Želјko Brkić izjavio je danas na vanrednoj konferenciji za novinare u Palati Srbija, da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, danas locirali i uhapsili trojicu pripadnika kosovske policije na području Srbije.

“U Administrativnom pojasu prema AP Kosovo i Metohija, daleko u dubini teritorije centralne Srbije pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije locirali i uhapsili tri pripadnika takozvane kosovske policije. Sva trojica uhapšenih bili su u punoj ratnoj opremi, naoružani sa tri automatske puške, municijom, gps uređajima, mapama i drugom opremom. Trojica pripadnika tzv. kosovske policije sa inicijalima R. Z., B.S. i M.Š. su službenim vozilom marke ‘dačija daster’ došli do alternativnog prelaza Tresava – Batnjik, ostavili vozilo i nastavili peške putnim pravcem Orahovo – Gnjilica, gde su locirani i uhapšeni od strane Antiterorističke grupe posebne jedinice policije Ministarstva unutrašnjih poslova”, rekao je Brkić.

On je naglasio da je mjesto hapšenja bilo u rejonu sela Gnjilica, opština Raška, na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije.

Bajramska_akademija_Bec_TV (1)
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

“Naglašavam da je Republika Srbija ozbilјna država i da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ni u jednom trenutku nisu prelazili, nisu bili blizu administrativne linije, te samim tim nisu prekršili Rezoluciju 1244 kao ni vojno-tehnički sporazum, niti su preduzeli nijedan protivpravni akt prilikom postupanja prema uhapšenim licima”, poručio je državni sekretar Brkić, dodavši da će policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastaviti dalјni rad.

 

Izvor: Super TV/Anadolija

Spread the love
Scroll to Top