Udruženje žena “Sretna žena” Banovići spoj tradicije i savremenosti

U našoj narednoj emisiji “Etno kuhar” predstavljamo udruženje žena “Sretna žena” iz Banovića.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Kako im i samo ime kaže žene u ovom Udruženju su zaista istinski sretne. Toplina kojom zrače a ujedno i zajedništvo koje njeguju su samo jedno od njihovih obilježja.

Nemoguće je riječima opisati atmosferu koja vlada među njima kaže naša voditeljica Ermina Salihović koja je imala priliku boraviti u Udruženju i prenijeti samo pozitivne utiske.

Žene Banovića koje su formirale ovo Udruženje  koje je osnovano prošle godine u augustu, zabilježile su veliki uspjeh u kratkom vremenskom roku.

Svaka članica Udruženja je ponosna na sve ono što su do sada učinile a posebno su aktivne kada je riječ o humanitarnim akcijama.

Važno je spomenuti i njihov talenat za ručne radove, kako njegujući tradicionalne zanate koje su ih naučile majke, pa sve do savremenijih načina izrade različitih torbica i ruksaka.

Da su izvrsne kuharice i domaćice pokazale su svojom raznovrsnom sofrom na kojoj su se našla i neka neobična tradicionalna jela kojima ne daju da padnu u zaborav.

Osim tradicionalnih spremaju i neke savremenije recepte a jedan takav vas čeka ove subote u našoj emisiji “Etno kuhar” u 18.30 sati.

Pratite nas i uz kuharicu Fatimu Berbić otkrijte jedan slatki recept.

Prijave za učešće u emisiji na broj 062 212 174 ili na e-mail: supermedia.televizija@gmail.com

Spread the love
Scroll to Top