U Gradačcu proglašena trodnevna žalost

Na  održanoj sjednici  Kolegija Gradskog vijeća  Gradačac u proširenom sastavu na kojoj su pored članova Kolegija Gradskog vijeća i Gradonačelnika prisustvovali i Ministar MUP-a TK i Načelnik PU Gradačac na kojoj se razmatrala sigurnosna situacija na području grada Gradačac narušena nemilim događajima koji su se desili u petak.

Na  sjednici Kolegij Gradskog vijeća  ministar MUP-a TK i načelnik Policijske uprave Gradačac su članove Kolegija i Gradonačelnika informisali o trenutnom stanju bezbjednosti na području grada a vezano za nemili događaj. Zaključeno je da je stanje bezbjednosti stabilno i da se radi o izolovanom slučaju.

Doneseni sljedeći zaključci:

–             Pozivaju se nadležni organi da poduzmu odgovarajuće mjere za sve one koji su na društvenim mrežama pozitivno komentarisali današnja stravična ubistva u Gradačcu;

–             Na prijedlog Gradonačelnika  donesena je Odluka o proglašenju trodnevne žalosti na području grada Gradačac,

–             Kolegij GV je odlučio da se u subotu 12.08.2023. godine u 17.00 sati  održi vanredna sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se razmatrati sigurnosna situacija na području grada Gradačac.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Spread the love
Scroll to Top