BiH: Zbog radova na velikom broju dionica nužno planirati putovanja u skladu sa očekivanim zastojima

Pojačan promet vozila na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Izačić, Hum, Deleuša i Zupci na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Bajramska_akademija_Bec_TV (1)
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

 Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Izačić, Hum, Deleuša i Zupci na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba preporučuju vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima. Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Ripač- Dubovsko, Bihać-Kamenica i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

 

Izvor: Super TV/AA

Spread the love
Scroll to Top