U Beogradu protesti protiv nasilja: Žrtve masovnih ubistava ne smeju da budu uzaludne

Žrtve dva masakra u maju u kojima je stradalo 19 ljudi ne smeju da budu uzaludne i zbog toga građani neće odustati od zahteva za institucionalnom odgovornošću vlasti po cenu toga da Srbija stane, rečeno je na večeras završenom, osmom protestu “Srbija protiv nasilja”.

minhen kairo umra dec 2023 web
Banner Zux-4 Kalesija
1logo
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Na protestu je rečeno da se otvorila Pandorina kutija i da su tragedije probudile građane, povezale ih u patnji i hrabrosti da izgrade pravedno društvo.

Predstavnici studenta istakli su da će studenti podržavati protest i šetati s građanima i naglasili da neće okrenuti leđa svojoj zemlji i vaditi pasoše da bi se iselili.

Student Matematičkog fakulteta Blagoje Rozvić ocenio je da je država odgovorna za lošu bezbednosnu situaciju u zemlji, jer posredstvom televizija Hepi i Pink propagira nasilje i širi mržnju.

“Računajte na nas, poruka je studenata”, naglasio je Rozvić.

Nakon obraćanja studenata građani su prošetali gradskim ulicama prolazeći pored Vlade Srbije gde su uzvukivali “ostavke, ostavke”.

Građani su zatim na oko dva sata blokirali jednu od najprometnijih saobraćajnica u gradu, kružni tok Autokomandu i međunarodni put E75 i most Gazelu.

Kao i prethodnih sedam i večerašnji protest prošao je bez incidenata.

Spread the love
Scroll to Top