Tuzla: Prva grupa hadžija krenula na hadž

Prva grupa od 267 budućih hadžija i hadžinica iz Muftijstva tuzlanskog  krenula je večeras autobusima iz Tuzle prema  Međunarodnogm aerodromu u Sarajevu, a zatim će avionomsuper tv web za Medinu, kako bi u narednim danima obavila hadž, petu islamsku dužnost.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Buduće hadžije iz Bosne i Hercegovine, su se prije puta ka ispunjenju najveće vjerske dužnosti svakog muslimana, okupili u džamiji “Kralj Abdullah”, gdje je proučena ikrar-dova i upriličeno kraće obraćanje Vahid-ef. Fazlovića muftije tuzlanskog.

Ispraćaj druge grupe od 86 hadžija iz Muftiluka tuzlanskog planirana je za srijedu (14.6.) u 9,30 sati.

U skladu sa Protokolom koji je potpisan s Ministarstvom hadža Kraljevine Saudijske Arabije, ove godine u organizaciji Ureda za hadž i umru iz Bosne i Hercegovine putuje 2.200 hadžija, od čega je 2.000 iz Bosne i Hercegovine, a 200 iz dijaspore i domovinskih zemalja. U taj broj je uračunato i rukovodstvo hadža, odnosno vodiči i ljekarska ekipa.

Povećanje broja je omogućeno povratkom na ranije organizacijske postavke, jer je ovogodišnji hadž organizovan bez ograničenja koje je donosila pandemija virusa korona.

Buduće hadžije iz Bosne i Hercegovine, na put ka ispunjenju najveće vjerske dužnosti svakog muslimana, hadža, putovat će u nekoliko grupa od 12. do 15. juna.

Spread the love
Scroll to Top