Treći festival “Drino vodo” premašio očekivanja organizatora

Treći festival sevdalinke “Drino vodo” Zvornik 2023 održan u srijedu u Domu omladne u Zvorniku.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Pred početak festivala tražilo se mjesto više, međutm organizatori su ograničili broj publike, a oni koji su na vrijeme rezervisali besplatne ulaznice uživali su u odabranim sevdalinkama.
“Izuzetno sam zadovoljan večerašnjom atmosferom, ovogodišnji festival “Drino vodo” premašio je očekivanja svih nas u organizaciji. Zahvaljujemo se svim izvođačima i prisutnoj publici. Večeras se tražilo mjesto više ali zbog ograničenog kapaciteta sale dosta je ljudi bilo uskraćeno i ostalo ispred Doma omladine”, kaže za Super TV Asim Jašarević-Hako direktor festivala “Drino vodo” Zvornik.
Ovogodišnji festival svečano je otvorio Mensur Selimović predsjednik Skupštine grada Zvornik.
“Gradska uprava Zvornik kao glavni sponzor festivala uvijek je podržavala ovakve manifestacije i nastavit će podržavati ovakve kulturne događaje. Zadovoljstvo mi je u ime Gradske uprave grada Zvornika Treći festival sevdalinke “Drino vodo” proglasiti otvorenim”, rekao je Selimović u svom obraćanju na početku festivala.
Na sceni su se smjenjivali poznati bosanskohercegovački solisti koji su pjevali o čežnji, ljubavnom žaru i jadu, o Bosni… Hasiba Agić, Nihad Kantić Šike, Esad Kovačević, Vesna Hadžić, Refija Muslić, Hazre i mnogi drugi ostavili su publiku prikovanu za stolice do samog kraja.
“Drago mi je da je publika iz sale Doma omladine izašla prezadovoljna i da sa nestrpljenjem isčekuju naredne aktivnosti udruženja “Pik” iz Križevića. Mi već od četvrtka pa do nedjelje za građane realizujemo manifestaciju “Križevačke večeri” u Križevićima. Planirali smo dosta zanimljivih sadržaja za naš narod koji živi u Križevićima i one koji će dio svog godišnjeg odomora provesti u svom rodnom kraju”, kaže Jašarević.
Nesebičnu podršku festivalu i mnogim drugim kulturnim događajima na području istočne Bosne pruža Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH na čelu sa Nerinom Dizdarom.

Uvijek ćemo sa zadovoljstvom podržati manifestacije koje promovišu pluralnost i njegovanje tradicije. Tako je i večeras bilo u Zvorniku gdje je održan festival sevdalinke “Drino vodo” za koji se tražila stolica više” istakao je Nerin Dizdar na svom oficijelnom facebook profilu.

Cjelokupan snimak festivala “Drino vodo” biće emitovan u programu Super TV u sklopu ljetnje programske šeme. Tačan termin objavit ćemo u redovnom tv programu.
Spread the love
Scroll to Top