Srbija: Vanredna situacija u Sjenici, domaćinstva bez struje, zavejani seoski putevi

Na teritoriji Opštine Sjenica na jugozapadu Srbije, odlukom Opštinskog štaba za vanredne situacije, a zbog snježnih padavina praćenih jakim vjetrom, proglašena je vanredna situacija.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Sjenica, Munib Mujagić, izjavio je danas da su zbog snjega koji je bez prekida padao gotovo 48 sati bez struje brojna sela na Sjeničko-pešterakoj visoravni, ali i mnoga domaćinstva u mjesnim zajednicama u samom gradu.

Neprohodni su i lokalni putevi koji vode do pešterskih sela i zaseoka.

“I dalje je situacija dosta teška, posebno kada je snabdjevanje električnom energijom u pitanju. U međuvremenu su se dogodile i nove havarije na elektro mreži. Dalekovod koji vodi od Sjenice ka selu Rasno je ispao iz sistema, ekipe pokušavaju da taj dalekovod spoje na trafostanicu Duga Poljana. Imamo dosta problema i u gradskim sredinama. Borovi su se pod ogromnim teretom snjega polomili i oštetili elektro mrežu. Ekipe su na terenu, stigle su i ekipe iz Novog Pazara ali nismo i dalje ni blizu urednog snabdjevanja strujom. Nažalost, nisu ni svi lokalni putevi prohodni. Velika je teritorija koju održavamo, više od 700 km mreže lokalnih puteva čistimo od snjega. Verujem da ćemo do kraja dana uspjeti da uspostavimo saobraćaj na cjeloj teritoriji”, izjavio je komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Sjenica, Munib Mujagić.

Državni putevi Novi Pazar – Sjenica i Nova Varoš – Sjenica očišćeni su od snjega, a saobraćaj se odvija usporeno.

Visina snježnog pokrivača na Sjeničko-pešterskoj visoravni premašuje 30 centimetara.

Spread the love
Scroll to Top