Saudijski ministar turizma sa članovima Predsjedništva BiH: Nastavak podrške razvojnim projektima u zemlji

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zadovoljstvo posjetom ministra Al-Khateeba, uz ocjenu da su bilateralni odnosi BiH i Saudijske Arabije prijateljski i dobri, te da postoji značajan potencijal i namjera za unapređenje ukupne saradnje.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine primili su u ponedjeljak ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjednika Upravnog odbora Saudijskog fonda za razvoj Ahmeda Aqeela Al-Khateeba koji boravi u zvaničnoj posjeti BiH.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zadovoljstvo posjetom ministra Al-Khateeba, uz ocjenu da su bilateralni odnosi BiH i Saudijske Arabije prijateljski i dobri, te da postoji značajan potencijal i namjera za unapređenje ukupne saradnje, naročito u oblasti turizma i povećanjem investicija u brojne grane bh. privrede, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

minhen kairo umra dec 2023 web
Banner Zux-4 Kalesija
1logo
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili na saudijskoj podršci razvojnim projektima u oblasti infrastrukture, vodosnabdijevanja i obrazovanja na teritoriji Bosne i Hercegovine, koja je dala značajan podstrek razvoju bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Ministar Al-Khateeb je rekao da će Saudijska Arabija ostati posvećena daljem jačanju ukupnih odnosa i da će “nastaviti pružati podršku razvojnim projektima u BiH”, putem Saudijskog fonda za razvoj, na čijem čelu se nalazi.

Govoreći o jačanju ugovornih odnosa između BiH i Saudijske Arabije, konstatovano je da je značajan broj sporazuma potpisan, te da postoji namjera da se finalizuju formalno-pravne procedure za potpisivanje sporazuma, koji su u proceduri usaglašavanja.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili uvjerenje da će posjeta ministra Al-Khateeba dati snažan doprinos jačanju ukupnih odnosa dvije zemlje i unapređenju saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa i na obostrano zadovoljstvo, navodi se u saopštenju.

Spread the love
Scroll to Top