Raskol u Socijaldemokratama BiH dostigao vrhunac, prepucavanja po socijalnim mrežama

Nakon saopštenja Envera Bijedića predsjednika Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine oglasili su se dojučerašnji politički istomišljenici i suosnivači Socijaldemokrata BiH.

Prvi komentar uslijedio je od Huseina Tokića poslanika SDBiH u Skupštini Tuzlanskog kantona.

“Pet dana prije održavanja uredno zakazanog i u potpunosti pripremljenog Kongresa. Predsjednik se sjetio da ima veliku odgovornost za jako tešku situaciju. Možda se sjetio šta sve nije uradio a bio je obavezan, šta je sve činio a nije to smio niti trebao. Kako god, najviše tijelo Socijaldemokrata BiH će u nedjelju 03.09.2023. u 11:00h hotelu Mellain na demokratski način raspravljati i utvrditi dalje ciljeve i pravce svog političkog djelovanja” ističe Tokić.

Nedugo nakon komentara Tokića uslijedio je komentar Edina Delića gradonačelnika Lukavca.
“Predsjednik Enver Bijedić grubo krši Statut od osnivanja Stranke. Godinama nije održana ni jedna sjednica Glavnog odbora. Suspendovao je ovlaštenja organa, samostalno troši novac Stranke i srozao je ugled iste do dna. Umjesto ostavke ili barem grama kajanja drżi lekcije o Statutu i moralu. Odavno za njega ne važe Statut i zakoni. Prodavao je ugled Stranke za rad svojih ličnih koristi i pogleda. Na kraju su mu i koalicioni partneri iz SDA uzvratili poniženjem. Njegova odgovornost nije samo politička… Neka ovo bude poruka i drugim liderima stranaka da se vrate svojim statutima i poštovanju članstva. Neka ovo bude poruka i članovima drugih stranaka čija prava i kreativnost guše nesposobni i kvarni lideri. Kad god bio Kongres valja odgovoriti na neka pitanja druže Envere” navodi Delić.
Spread the love
Scroll to Top