Premijer USK Mustafa Ružnić kritikovao političare u Sarajevu

 

 

Premijer USK Mustafa Ružnić na facebook stranici kritikovao političare u Sarajevu.

“Kad su predizborne kampanje u javnim nastupima i njihovim sastavima na društvenim mrežama veliki političari iz Sarajeva uvijek ponude izlive ljubavi za Krajinu i Krajišnike.
Godinama prije svako obraćanje bi započinjali sa velikim selamima koje nam donose iz Sarajeva. Ako se politička situacija malo zaoštri, pričaju nam o “tak’im i tak’im” milionskim projektima koje su namijenili za Krajinu ali vazda kriva lokalna vlast što to nije realizovano, a inače bi svakako. A, nama je valjda suđeno da se borimo. Sa migrantskim krizama, sa velikim političkim retoričarima bez djela i rezultata, sa prirodnim katastrofama” piše Ružnić.
“I tako, dok se ovih dana borimo sa vodom i poplavama, zaključujem da problem odnosa prema Krajini nije ni u politici nego u neosvještenosti i neobrazovanosti političara koji pojma nemaju šta je država ni šta je patriotizam. Političari u Sarajevu se ni u javnom nastupu ne ponašaju državnički, a kamoli sada u djelima da pokažu brigu za državu. I ne, ne trebaju nam sad dolaziti ovamo u čizmama i sa kolonom medija!” naglašava premijer USK Mustafa Ružnić.
Spread the love
Scroll to Top