Poznat datum održavanja trećeg festivala “Drino vodo” u Zvorniku

Nakon uspješno realizovana dva festivala sevdalinke “Drino vodo” u toku su pripreme za ovogodišnji koji je planiran 26. jula u Domu omladine u Zvorniku.
“Trenutno dogovaramo učesnike i sponzore, o imenima učesnika još je rano govoriti. Sada već možemo obećati da će ovogodišnji festival biti još kvalitetniji i da će publika uživati tokom programa. Zahvaljujemo se svim dosadašnjim sponzorima i sponzorima koji žele ove godine podržati ovaj izuzetno važan kulturni događaj za naše Podrinje. Pozivamo privrednike, institucije i pojedince da nas podrže, više informacija o festivalskim aktivnostima biće objavljeno na našoj facebook stranici UG “PiK” – Križevići”, za Super TV rekao je Asim Jašarević direktor Festivala.
Do sada na festivalu “Drino vodo” učešće su uzeli brojni izvođači sevdalinke iz Bosne i Hercegovine, regije i dijaspore. Poseban akcenat stavljen je na mlade kojima je pružena prilika da nastupaju i da prezentuju svoje glasovne sposobnosti, te da na sceni iskažu svoju ljubav prema sevdahu.
Ulaz za posjetioce biće besplatan. Super TV i ove godine medijski je sponzor događaja.
Spread the love
Scroll to Top