Potpisan ugovor, Mostar konačno dobija olimpijski bazen

Grad Mostar, u Bosni i Hercegovini, će konačno dobiti olimpijski bazen. Godinu nakon što su na mjesto građenja izašli predstavnici vlasti, u Gradskoj vijećnici je potpisan ugovor za izgradnju, a ugovorne strane su Grad Mostar, Direkcija za izgradnju centra, te kompanija ”Hering”, koja će izvoditi radove.

“Konačno smo dočekali ovaj čin, simbolično dan nakon što je naša Lana Pudar postala prvakinja svijeta. I to je božije davanje, nismo se trudili da se poklope datumi… Smatram da nema boljeg načina da Lani čestitamo još jedan veliki uspjeh. Ona nam je cijelo ovo vrijeme inspiracija i zahvaljujući i njoj, odnosno njenim uspjesima, kompletan projekat smo shvatili ozbiljnije. Nadam se da će uskoro početi izgradnja“, izjavio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Pohvalio je Gradsku upravu, kazavši kako se trenutno provode dva generacijska projekta u gradu – izgradnja bazena i izgradnja velike sportske dvorane. Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić zahvalio je višim nivoima vlasti, ističući i kako je gradska vlast dosad istrpila pritiske građana koji su željeli da projekat izgradnje bazena traje kraće i brže se ralizira.

“Hvala gradonačelniku Mariju Kordiću, prošloj Vladi Federacije BiH na čelu s premijerom Fadilom Novalićem, koja je osigurala sredstva od devet miliona maraka, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli projekat. Istinski vjerujem i nadam se da ćemo nastaviti dobru saradnju i sa novom vladom, te da ćemo u predviđenim rokovima dvoranu privesti kraju“, poručio je Marić.

 

Izvor: Super TV/AA

Spread the love
Scroll to Top