Poruka dječaka Vehida dirnula srca gledatelja Super TV

U ovosedmičnom izdanju emisije “Život na čekanju” emitovali smo priču povratničke porodice koja živi u Glogovoj kod Bratunca.

Prilikom posjete upoznali smo dječaka Vehida koji živi sa ocem, majkom, sestrom i nanom. Ova povratnička porodica sa teškom mukom opstaje u svom rodnom mjestu. Otac bez stalnog zaposlenja porodicu hrani novcem zarađenim u najmu. Dječiji doplatak i nanina socijalna pomoć jedini su sigurni izvori pokrivanja njihovih potreba.

Vehid je učenik četvrtog razreda, a u razgovoru sa Melihom daje odgovore poput odraslog čovjeka. Njegova želja je da postane policajac.

Pored školskih obaveza Vehid je aktivan i u mektebskoj nastavi, nedavno je osvojio prvo mjestu u učenju kira’eta na nivou Medžlisa islamske zajednice Bratunac. Svojoj porodici želi zdravlje a sve ostalo će doći samo po sebi.

Meliha je u emisiji apelovala na gledatelje da se ovom izuzetno ineligentnom dječaku pomogne u školovanju. Pokrenuli smo akciju prikupljanja 800 KM za pokrivanje troškova prijevoza i kupovinu užine do kraja školske 2023/2024. godine. Za sva dodatna pitanja kontaktirajte redakciju emisije “Život na čekanju” na broj 061 302 213.

Zahvaljujući gledateljima Super TV prilikom naše posjete obradovali smo porodicu prehrambenim artiklima, novčanom donacijom, školskim torbama i školskim priborom.

Pogledajte video!

 

 

Spread the love
Scroll to Top