Počeo ovogodišnji “Bike fest Panonika Tuzla 2023” 

U organizaciji Moto kluba “TUZLA” i JKP Pannonica Tuzla, tradicionalna u petak je počela velika manifestacija “BIKE FEST PANONIKA TUZLA 2023” uz izuzetan program koji se sastoji od svih elemenata koji čine stari duh moto susreta kao i profesionalnu audio&light produkciju, odličan Rock&Roll, predivni ambijent kompleksa Panonskih jezera i vrijedne domaćine.
Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Ovogodišnji kamp otvoren je u petak tačno u 12 sati. Bajkeri su tokom cijelog dana pristizali iz cijele Bosne i Hercegovine, regije i Zapadne Evrope. Po dolasku uživali su u kupanju u još toploj vodi Panonskih jezera, druženju i piću.
Organizatori očekuju tokom tri dana kampa preko 4000 motorista iz preko 400 klubova. Sve njih očekuje bogat muzički program.
Prvu noć učesnike Bike festa zabavljali su Lavirint, Amel Ćurić i Infuzija, dok je će u subotu u večernjim satima nastupiti grupa Killer Face, Van Gogh i Generacija bez kompasa.
U subotu od 12 sati na Trgu Sloboda uslijedit će Stunt Show uz kratku vožnju kroz Grad. Od 14 do 18 organizatori pripremaju DJ Pjena party – bikini bike wash, bajkerske igre i takmičenja, te podjelu nagrada i zahvalnica. U simbolični 18:55 slijedi performans “BUKOM MOTORA PROTIV TIŠINE ALS-a” (kao podrška Udrugi “Neuron” i na dan borbe protiv ove opake bolesti bajkeri će dići svoj glas odnosno grmljavinu iz auspuha, a u 19 sati uslijedit će “DEFILE KROZ GRAD” sa Stunterom. Na kraju dana nebo iznad Panonskih jezera i Tuzle ukrasit će višeminutni vatromet.
U nedjelju od 9 sati planiran je doručak za bajkere i ispraćaj gostiju.
Kao i do sada domaćini su se potrudili da uz pomoć sponzora i iz vlastitih sredstava obezbjede besplatan ulaz za bajkere i gratis obroke kao i mnogobrojne vrijedne nagrade za pobjednike u bajkerskim igrama (ljetovanje 7 dana na Jadranu ???? ), nagrade očekuju najudaljeniji i najbrojniji klub kao i  najstarijeg bajkera i prvu bajkericu koja uđe motorom u kamp.
Ulaz za građanstvo je na južnu kapiju Panonike (pješački prelaz iz gradskog parka) i zapadni ulaz Lovac.
Turiranje i pucanje sa motociklima poslije 20 sati nije dozvoljeno ni u kampu niti na ulicama Grada. “COME IN PEACE OR STAY AT HOME”, poručuju organizatori.
Spread the love
Scroll to Top