Peštalić: Nema izgovora za organiziranje koncerta pred crkvom u Srebrenici na dan dženaze

Pred pravoslavnom crkvom u Srebrenici večeras je organiziran koncert, unatoč činjenici da je danas u Memorijalnom centru Potočari klanjana dženaza, da su ukopani posmrtni ostaci 30 žrtava genocida u Srebrenici i da se cijeli svijet prisjećao svirepih zločina koje su počinili pripadnici vojske i policije RS.

Ovaj događaj osudio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Srebrenica Damir ef. Peštalić, koji je poručio da ne smije postojati bilo kakav izgovor za organizaranje ovakvog događaja na dan dženaze u Potočarima.

ELKIRAM BANER 1
ELKIRAM BANER 2
etno kuhar najava web baner
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

“Za ovo nema opravdanja. Kad pomislimo da ne može gore i da ne mogu gore, SPC organizira koncert ispred svog objekta s pjesmama koje daju inspiraciju za nove pokolje. Zovu me majke Srebrenice. Zovu me brojni ljudi. Ne plašimo se, ali smo šokirani količinom mržnje prema Bošnjacima. Radi se o ološu koji se okuplja oko crkve. Ovo pravoslavnoj crkvi samo nanosi veliku ljagu. Sveštenstvo na čelu sa vladikom Hrizostomom treba reagirati i ovo osuditi. To je najmanje što mogu učiniti, ako je ostalo barem malo razuma i ljudskosti“, izjavio je Peštalić za Agenciju MINA.

Spread the love
Scroll to Top