Održana promocija knjige Alme Imamović “Ako te zaboravim”

U Hotelu Mellain u Tuzli održana je javna promocija knjige “Ako te zaboravim”, autorice Alme Imamović.
Riječ je o zbirci ljubavne poezije koju je objavila izdavačka kuća Planjax Tešanj, a recenzenti su bile pjesnikinja Ilda Arnautović i književnica Hermina Zlatanović.
Pjesnikinja Alma Imamović rođena je 06. decembra 1978. godine u Tuzli.
Nakon završene Srednje Medicinske škole, koju je pohađala u Tuzli, završava Zdravstveni fakultet u Banja Luci. Po zanimanju je diplomirana medicinska sestra, zaposlena na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

“Ako te zaboravim” je njena druga zbirka ljubavne poezije. Prvenac je bila zbirka ljubavne poezije “Bar jednom da mi se diviš” koja je promovisana u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine.  Stihozbirka “Bar jednom da mi se diviš” je višestruko nagrađivana, a zasigurno jedna od najznačajnijih nagrada je bio izbor među 20 najboljih domaćih knjiga za 2022. godinu na portalu Pisci i književnost u Hrvatskoj.

Ovo djelo je nominovano i za književnu nagradu Hasan Kaimija za 2023 godinu.

Alma Imamović je i jedna od autorica u nekoliko međunarodnih zbirki poezije i učesnica velikog broja književnih susreta.

Portali i magazini za kulturu, umjetnost i filozofiju su do sada u više navrata objavljivali njene pjesme.

Alma je izabrana i za ličnost godine za 2022 godinu iz oblasti umjetnosti i kulture, na području Tuzlanskog kantona.

Promotorica knjige, Ilda Arnautović koja je bila i recenzent, svoje uvodno obraćanje je započela stihom ” Kad zalutaš u srce pjesnikinje, ona te u svojim pjesmama besmrtnim učini”…
Promotorica je istakla da će se svaki čitalac koji u sebi nosi uspomenu na jednu nedovršenu i neostvarenu ljubav, prepoznati u Alminim stihovima i proživjeti istu emociju sa kojom je pjesnikinja pisala ovu zbirku pjesama, poistovjećujući lirski subjekt zbirke sa svojim ličnim.
“U Alminoj poeziji ljubav je primarna tema. Čitanjem njene poezije mi putujemo kroz jedan život i jedno vrijeme. Na veoma otvoren i na već prepoznatljiv način u napisanim pjesmama, jasno prepoznajemo lirski subjekt koji je bio inspiracija i kome su posvećene pjesme. Kao čitaoci vrlo lako se možemo prepoznati i osjetiti u ulozi autorice, te doživjeti kroz njene stihove ljubav”, istakla je promotorica Arnautović.
Spread the love
Scroll to Top