Grad Tuzla oformio radni tim za kontrolu i procjenu stanja drveća u gradu Tuzli

Grad Tuzla je, putem Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, oformio radni tim koji će se baviti važnim zadatkom kontrole i procjene zdravstvenog stanja i statičke sigurnosti parkovskog i ostalog drveća na javnim površinama grada.

Zadatak radnog tima je izrada stručnog nalaza i mišljenja sa prijedlogom mjera na sanaciji i uklanjanju drveća koje predstavlja opasnost za bezbjednost građana i materijalnih dobara.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Planirani poslovi će biti realizirani kontinuirano u narednom periodu, na određenim lokalitetima i u skladu s dinamikom koju je utvrdila Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica. Također, u planiranju i izvođenju ovih aktivnosti, Služba će sarađivati s  JKP “Komunalac” d.o.o. Tuzla, kojem su povjereni poslovi redovnog održavanja javnih zelenih površina i zasada na njima.

Aktivnosti će se odvijati u skladu s najvišim standardima struke, a stručni nalazi i mišljenja će biti sačinjeni na temelju detaljnih analiza kako bi se osiguralo potpuno razumijevanje situacije i pravilno planiranje budućih koraka. Na ovaj način se  želi osigurati da parkovske površine budu sigurno mjesto za sve posjetioce, kako za odrasle, tako i za najmlađe sugrađane, što će doprinijeti da grad Tuzla bude još ljepše i ugodnije mjesto za život.

Spread the love
Scroll to Top