Nakon promocije filma “Heroji Halijarda”: Karić poručila kako su pokušaji rehabilitacije četničkog pokreta u Sarajevu nedopustivi

Benjamina Karić je poručila kako su pokušaji rehabilitacije Draže Mihailovića i četničkog pokreta u Sarajevu su nedopustivi i zatražila ostavku odgovorne osobe, nakon što je na događaju u okviru SFF-a promovisan film “Heroji Halijarda” u kojem su četnici predstavljeni kao pozitivci

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić uputila je oštru reakciju povodom promocije srbijanskog filma Radoša Bajića “Heroji Halijarda” u okviru Sarajevo Film Festivala, poručivši kako je “nedopustiv pokušaj rehabilitacije Draže Mihailovića i četničkog pokreta u Sarajevu”.

Karić je u saopćenju objavljenom sinoć nakon događaja na SFF-u “Cinelink Drama Showcase Telekoma Srbija”, na kojem je promovisan pomenuti film, podsjetila da je Draža Mihailović presuđeni ratni zločinac u Drugom svjetskom ratu, kao i Ratko Mladić i Radovan Karadžić tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992-1995.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

“Pokušaji rehabilitacije Draže Mihailovića i četničkog pokreta u Sarajevu su nedopustivi! Očito da danas, dok je revizionizam u punom zamahu u i oko naše zemlje, pokleknu mu čak i mnogi među nama. Ispred Grada Sarajeva tražim konkretnu odgovornost, ukoliko žele nastavak saradnje sa ovom gradskom administracijom. Konkretna odgovornost podrazumijeva ostavku osobe zadužene za ovaj dio programa i selekciju filmova u ovom programu”, rekla je gradonačelnica Sarajeva.

Naglasila je da ovakvi propusti nanose štetu gradu Sarajevu.

 

Izvor: Super TV/AA

Spread the love
Scroll to Top