Misteriozni nestanak J.Đ. u povratničkom mjestu Tumare nadomak Lukavca

Nestanak ženeske osobe inicijala J.Đ. iz povratničkog mjesta Tumare kod Lukavca prijavljen 30. jula još uvijek zagonetka.

minhen kairo umra dec 2023 web
Banner Zux-4 Kalesija
1logo
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Dok za nestalom J.Đ. tragaju timovi jučer je u istom mjestu u porodičnoj kući u besvjesnom stanju pronađena R. S., što je dodatno napravilo paniku među povratnicima, a također postoje informacije da je zabilježen i fizički napad na povratnike u ovom mjestu.

Tim povodom u posjetu povratničkom mjestu Tumare stigao je Ministar Dizdar.
Ministar Dizdar danas se na terenu informirao o događajima, obećao je pomoć resornog ministarstva u izgradnji infrastrukture, te ukazao na neophodno djelovanje istražnih organa.
„Apelujem na istražne organe da rasvijetle ove događaje. U posljednje vrijeme svjedočimo kako napadima na povratnike, tako i na kreiranje ambijenta u kojem će njihov život biti otežan. Danas smo tu da damo podršku povratničkoj zajednici. Insistirat ćemo na povećanju sigurnosti povratnika, kako u Lukavcu, tako i u drugim povratničkim mjestima. Očekujemo hitnu reakciju svih nadležnih i zaštitu povratnika koji s pravom imaju bojazan za vlastitu sigurnost“, kazao je Dizdar.
Spread the love
Scroll to Top