Misteriozni nestanak J.Đ. u povratničkom mjestu Tumare nadomak Lukavca

Nestanak ženeske osobe inicijala J.Đ. iz povratničkog mjesta Tumare kod Lukavca prijavljen 30. jula još uvijek zagonetka.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Dok za nestalom J.Đ. tragaju timovi jučer je u istom mjestu u porodičnoj kući u besvjesnom stanju pronađena R. S., što je dodatno napravilo paniku među povratnicima, a također postoje informacije da je zabilježen i fizički napad na povratnike u ovom mjestu.

Tim povodom u posjetu povratničkom mjestu Tumare stigao je Ministar Dizdar.
Ministar Dizdar danas se na terenu informirao o događajima, obećao je pomoć resornog ministarstva u izgradnji infrastrukture, te ukazao na neophodno djelovanje istražnih organa.
„Apelujem na istražne organe da rasvijetle ove događaje. U posljednje vrijeme svjedočimo kako napadima na povratnike, tako i na kreiranje ambijenta u kojem će njihov život biti otežan. Danas smo tu da damo podršku povratničkoj zajednici. Insistirat ćemo na povećanju sigurnosti povratnika, kako u Lukavcu, tako i u drugim povratničkim mjestima. Očekujemo hitnu reakciju svih nadležnih i zaštitu povratnika koji s pravom imaju bojazan za vlastitu sigurnost“, kazao je Dizdar.
Spread the love
Scroll to Top