Mirsad Omerović pušten iz pritvora, dočekao ga Nerin Dizdar

minhen kairo umra dec 2023 web
Banner Zux-4 Kalesija
1logo
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Mirsad Omerović je pušten iz pritvora.

“Mirsad Omerović je pušten iz pritvora. Na putu je za Potočare svojoj porodici. Pratit cemo do kraja”, objavio je predsjednik Kluba Bošnjaka u Narodnoj skupštini RS-a Alija Tabaković.

Omerovića su jučer pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska priveli zbog negodovanja koje je izrazio povodom koncerta koji je održan ispred crkve u centru Srebrenice na 28. godišnjicu genocida.

Kako je saopćeno iz MUP-a RS-a, Omerović je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”.

U Srebrenici je 11. jula navečer, samo nekoliko sati nakon što je završen ukop 30 identificiranih žrtava genocida, održan koncert u sklopu manifestacije “Petrovdanski dani Srebrenice 2023.” tokom kojeg su puštane nacionalističke pjesme koje su duboko uznemirile Srebreničane.

Hapšenje Omerovića osudila su udruženja žrtava rata i genocida, potpredsjednik RS-a Ćamil Duraković, ministri Vlade FBiH i brojni političari. Podršku porodici Omerović pružio je i Nerin Dizdar ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH koji je dočekao Mirsada u njegovom domu.

 

Spread the love
Scroll to Top