JTB Group realizirao uspješnu eko-akciju “Čišćenje rijeke Une“

Vođena vizijom o minimiziranju negativnog utjecaja razvoja turizma na prirodu, JTB Group je angažirala ronioce da očiste korito rijeke Une od otpada u okolini restorana River Dock u Bihaću. Nakon višesatne izazovne akcije koja je zahtijevala mnogo truda, energije i dobru koordinaciju volontera, iz rijeke je izvađena velika količina smeća koja je zagađivala prirodno okruženje.

Iz JTB Group su saopćili da je ovom uspješnom akcijom rijeci Uni je vraćen prirodni sjaj.

“Nadahnuta izvanrednim rezultatima, JTB Group će nastaviti organizirati projekte slične ovom koji su u skladu sa njenim primarnim ciljem: razvijanje turizma Unsko-sanske regije kroz održive prakse poslovanja. Društvena odgovornost grupacije se temelji na ljubavi prema prirodi i odlučnosti da napravi pozitivne promjene. Ova akcija je samo jedan od primjera predanosti održivom poslovanju i očuvanju okoliša“, navodi se u saopćenju.

JTB Group je kolekcija ugostiteljskih brendova posvećena unaprjeđenju održivog turizma u Bihaću. Čine je tri ugostiteljska objekta Restoran River Dock, Hotel Emporium i Restoran Mr. Burger. Sveobuhvatna vizija grupacije je potaći turistički razvoj Unsko-sanske regije i istaći Bihać kao željenu turističku destinaciju kroz pružanje vrhunske usluge i nezaboravnih iskustava.

“JTB Group vjeruje da smo svi odgovorni za očuvanje prirode. Ovaj projekat je odličan primjer kako kompanije mogu pozitivno doprinijeti očuvanju okoliša, i sjajna inspiracija drugim poslodavcima za potencijalne akcije. Pridružite se gradnji svijeta u kojem očuvanje prirode i društvena odgovornost igraju ključnu ulogu – svijet u kojem priroda cvjeta i gdje zajedno uživamo u njenim blagodatima“, poručili su iz JTB Group.

Spread the love
Scroll to Top