Irfan Halilagić: U svakom pogledu želimo biti prisutni u Srebrenici i cijelom Podrinju

Blizu 6.000 učesnika “Marša mira 2023.” pješačilo je iz Nezuka do Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari kako bi prisustvovali obilježavanju 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima počinjenog u julu 1995. godine.

Učesnici su za tri dana prešli više od 100 kilometara, među njima i Irfan Halilagić premijer Tuzlanskog kantona.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Halilagić je tokom gostovanja u našem specijalnom programu kojeg smo uživo realizovali iz Memorijalnog centra naglasio važnost prisustva institucija Tuzlanskom kantonu na podruju Srebrenice i cijelog Podrinja.

” U Potočare smo stigli puni emocija nakoj pređenih više od 100 kilometara. Ove godine primjetio sam značajan broj mladih ljudi što je za svaku pohvalu. To je generacija koja treba da ponese sjećanja na sve što se dešavalo ovde u Srebrenici. Mi smo prošle godine u sistem obrazovanja uveli gradiva koja obrađuju dešavanja u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine. Srebrenica i cijelo Podrinje naslonjeni su na Tuzlanski kanton i zbog toga u svakom pogledu želimo tu biti prisutni”, rekao je Irfan Halilagić premijer Tuzlanskog kantona.

Pogledajte izjavu!

 

Učesnici “Marša mira” dnevno su pješačili oko 30 kilometara i na određenim mjestima staza je izuzetno naporna, nepristupačna i zahtjeva solidnu fizičku spremnost učesnika.

 

 

Spread the love
Scroll to Top