Etno kuhar: Tradicionalna krompiruša nahranila kopače kukuruza 

Udruženje žena “Sretna žena” jedino je udruženje žena na području Banovića i okuplja žene sa područja cijele Općine. Napore čine u očuvanju tradicije, kulture, zaštiti okoliša i sl.. Također se mogu pohvaliti humanitarnim radom.

minhen kairo umra dec 2023 web
Banner Zux-4 Kalesija
1logo
A&M DIZAJN WEB BANER
NOVA LUKAVAC BANER ZA WEB
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Žene udruženja “Sretna žena” Banovići daju doprinos u očuvanju tradicije, kultur, a posebno se mogu pohvaliti na realizovane projekte u vezi očuvanja okoliša koje su uz podrške općine Banovići realizovale proteklih godina.

Svaka članica ima svoju priču i iskustvo sticano kroz angažman u udruženju. Sastaju se jednom sedmično, a po potrebi i više, posebno kada vrše pripreme za svoje godišnje manifestacije ili kada uzimaju učešće na manifestacijama u organizaciji institucija ili drugih sličnih udruženja.

“Žene su motor društva, možda u nekim prilikama nedovoljno shvaćene što otežava rad žena u društvu. Ponekada smo same krive što nismo glasnije, složnije i borbenije. Krenule smo sa četiri žene, sada nas ima zavidan broj. Jedna drugoj smo terapija i utjeha. Ponosne smo na postignute rezultate, a u budućnosti imamo puno planova”, rekla je za Super TV Sabina Kasumović predsjednica udruženja “Sretna žena” Banovići.

Osim sreće i topline kojom zrače “Sretne žene” su kako nam kažu uvijek tu jedna za drugu kada god je pomoć potrebna. Udruženje ne koriste samo kao priliku za druženje već su tu da podijele obaveze i priskoče u pomoć svakoj članici kojoj je to potrebno, ma kakav god posao bio u pitanju.

Upravo sa ovim ženama u ovosedmičnom izdanju “Etno kuhar” pripremamo novi specijalitet. Aiša Kahrimanović če zajedno sa Erminom pripremiti tradicionalnu domaću krompirušu koju će kasnije sa ostalim ženama jesti na njivi nakon okopavanja kukuruza. Hladna izvorska voda uz pjesmu i smijeh učinila je boravak naše televizijske ekipe nezaboravnim.

Pratite našu emisiju “Etno kuhar” u subotu u 18.30 sati koja će vas kroz druženje sa članicama Udruženja “ Sretna Žena” vratiti u vrijemet dobrog življenja.

Prijave za snimanje u emisiji “Etno kuhar” na broj 062 212 174 (redakcija Super TV).

Spread the love
Scroll to Top