Erdogan: Turkiye spremna da preuzme ulogu posrednika između Izraela i Palestine

Ankara je spremna da preuzme posredničku ulogu u trenutnim izraelsko-palestinskim tenzijama, izjavio je u ponedjeljak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

“Želim kazati da je Turkiye spremna za bilo kakvu vrstu posredovanja, uključujući razmjenu zatvorenika, ako to dvije strane zatraže”, rekao je Erdogan nakon sastanka vlade u turskoj prijestolnici Ankari.

Turkiye također poziva Izrael da prestane s bombardiranjem palestinskih područja i poziva Palestince da prestanu sa uznemiravanjem civilnih područja u Izraelu.

“Uništavanje Gaze zračnim i kopnenim napadima, bombardovanje džamija i ubijanje nevine djece, žena, staraca i civila nikada ne mogu biti prihvatljivi”, naglasio je.

Turkiye također vrši neophodne pripreme za isporuku humanitarne pomoći koja je potrebna ljudima u Pojasu Gaze, dodao je Erdogan, podsjetivši na napade izraelskih zračnih napada i uništavanje infrastrukture.

Ranije u ponedjeljak Erdogan je imao odvojene telefonske razgovore o najnovijoj situaciji u regionu sa izraelskim čelnikom Isaacom Herzogom i palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom.

Spread the love
Scroll to Top