Dženana i Dženana izdale svoj drugi studijski album “Zefir”

Moderni sevdah, po kojem su duo Dženana i Dženana prepoznatljive je spoj klasične muzike i sevdalinke, spoj umjetnosti i tradicije.
Dženana Šehanović Sarajlić, pijanistica i Dženana Huseinagić, sopran čine duo Dženana i Dženana. Prepoznatljive su po tome što izvode obrade sevdalinki na klasičan način.
 Dženana i Dženana je duo koji je sa radom počeo 2020.g. ,iza sebe imaju niz zajedničkih koncerata i nastupa, a svoj zajednički rad su okrunile u maju 2021. godine albumom pod nazivom “Sevdah i klasika”. Od danas, na svim digitalnim platformana dostupan je njihov drugi studijski album “Zefir” koji su najavile prvog marta pjesmom ” S one strane Plive” snimljenom sa Bosanskohercegovačkom divom sevdaha Hankom Paldum. Aranžmane na oba albuma potpisuje pijanistica Dženana Šehanović Sarajlić.
  Fuzija ova dva muzička žanra je nešto novo i nesvakidašnje, a sevdalinka je zahvaljujući tome zaživjela i u koncertnim dvoranama na koncertima klasične muzike.
Osim naše dive Hanke Paldum na albumu se nasla i obrada sevdalinke “Lijepi li su Mostarski dućani” na kojoj je gost harmonikaš Damir Galijasević.  Za mix & master je zaslužan Arel Češljar.
Dženana Huseinagić, sopranistica:
 “Jako sam sretna i ponosna što smo moja draga kolegica Dženana Šehanović Sarajlić i ja privele kraju i naš drugi album pod nazivom Zefir. Posebno mi je drago sto je ovaj album najavljen sevdalinkom i spotom S one strane Plive koju smo izvele sa našom divom sevdaha Hankom Paldum. Nadam se da će se našoj publici svidjeti i ostale pjesme koje će se naći na albumu i da će se čuti daleko baš kao i naš prvi album Sevdah i klasika.”
Dženana Šehanović Sarajlić, pijanistica:
“Veliko mi je zadovoljstvo najaviti naš drugi album sevdaha u ruhu klasične muzike, pod nazivom “Zefir”. Na albumu će se naći nama drage sevdalinke, uz koje smo uživali prije svega vježbajući ih, zatim izvodeći i koje smo zatim sa velikim zadovoljstvom snimile. Pri izboru sevdalinki nam je pomogao naš producent gospodin Arel Česljar, koji nam je velika podrška od samog početka. Takođe ,veliko mi je zadovoljstvo najaviti da će se na ovom albumu naći i saradnje sa cjenjenim kolegama, sevdalinku Lijepi li su Mostarski dućani smo snimile sa maestrom Damirom Galijasevićem, sevdalinku S one strane Plive, koju je naša publika vec imala priliku da čuje, smo snimili sa divom sevdaha gospođom Hankom Paldum. Jedva čekamo da započnemo našu ljetnu mini turneju po našoj lijepoj Bosni i Hercegovini ali i inostranstvu.”
Video spot za pjesmu “S one strane Plive” bit će emitovan u sklopu muzičkog programa na Super Televiziji.
Spread the love
Scroll to Top