Dizdar, Duraković i Duratović posjetili Prijedor: Počinje izgradnja infrastrukture u povratničkim mjestima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, potpredsjednik entiteta RS Ćamil Duraković i potpredsjednik Narodne skupštine entiteta RS Mirsad Duratović posjetili su Prijedor.
Sa gradonačelnikom Grada Prijedora Slobodanom Javorom i predstavnicima povratnika razgovarano je o stanju povratničke zajednice.
Utvrđeni su prioriteti za izgradnju infrastrukture u povratničkim mjestima, dok je razgovarano i o drugim vidovima podrške povratnicima u održivom povratku, samozapošljavanju, zapošljavanju, podrške u  poljoprivredi i dr.
 
Ministar Dizdar predstavio je aktuelne javne pozive, te najavio nove programe podrške povratnicima. Posjetio je uspješne privrednike koji svoje biznise razvijaju u povratničkim mjestima.
 
“Ovdje smo da saslušamo potrebe naših ljudi i da ih podržimo kroz projekte koje provodimo. Želimo nastaviti dobru saradnje lokalne samouprave sa povratničkom populacijom. Dogovoreni su i određeni projekti koji će poboljšati putnu komunikaciju i povezati povratnička naselja. Želimo animirati mlade i poduzetne ljude u razvijanju početnih biznisa, malih i srednjih preduzeća”, kazao je ministar Nerin Dizdar.
Spread the love
Scroll to Top