Brodska karnevalska povorka prošla Novim Sadom

Velika brodska povorka provezla se Dunavom kroz Novi Sad na prvom “Novosadskom karnevalu brodova“. Tako je Novi Sad, nakon Petrovaradinskog karnevala, dobio i svoje vodeno izdanje, a okićenu brodsku povorku pratili su zvuci tamburaša i duvačkih orkestara.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Učestvovalo je više od 25 plovila, a pored katamarana na kojima su bili duvački i tamburaški orkestri, karnevalsku povorku činili su pojedinačni brodovi i čamci članova novosadskih nautičarskih klubova. Parada plovila defilovala je Dunavom od Štranda nizvodno do plaže Oficirac i nazad do Pristana Gradskog zelenila preko puta Petrovaradinske tvrđave gde su svi učesnici nastavili da se zabavljaju uz muziku tamburaša i duvačkih orkestara.

Organizatori ove vodene novosadske fešte su Udruženje građana For All Solutions i kompanija Color Media Communications, a organizovana je s idejom da Novi Sad dobije još jednu značajnu turističku manifestaciju kroz promociju nautičkog turizma i muzičke baštine naroda Vojvodine.

“Do sada u Novom Sadu nije bila ova vrsta manifestacije, tako da je to svakako od velikog značaja i za grad i za turizam. Novi Sad je ovim dobio još jednu dobru manifestaciju koja će, nadamo se, zaživeti i postati tradicionalna“, kazala je Ivana Rajinac, koordinatorka projekta.

Izvor: Super TV/AA

Spread the love
Scroll to Top