BIHAMK: Pojačana frekvencija vozila na ulazu u BiH na prelazima Velika Kladuša, Gradiška i Gradina

Povodom katoličkog Božića od danas u 12 sati do sutra naveče do ponoći bit će zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije BiH.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Gradina pojačana je frekvencija putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Dodaje se da na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila jutros protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

“Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u BiH saobraća bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila”, navode iz BIHAMK-a.

Magla smanjuje vidljivost na putevima na širem području: Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Glamoča, Mostara, na dionici autoputa Jošanica-Zenica, dolinom rijeke Lašve, kao i na putnim pravcima: Gračanica-Šićki Brod-Kalesija, Ravno-Hutovo i Stolac-Neum.

Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz izdvojeni su putevi: Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

“Prije polaska na put informišite se o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli dodatna zadržavanja u kolonama”, navode iz BIHAMK-a.

Zbog aktuelnih radova izdvojeni su magistralni putevi: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Povodom katoličkog Božića od danas u 12 sati do sutra naveče do ponoći biće zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Spread the love
Scroll to Top