Bihać: Stotine građana kreiralo srebrenički cvijet u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

Performanceom u kojem je stotine građana kreiralo srebrenički cvijet i broj 8372 počelo je u Unsko-sanskom kantonu sjećanje na stradale Srebreničane.

Performanceom u kojem je stotine građana kreiralo srebrenički cvijet i broj 8372 počelo je u Unsko-sanskom kantonu sjećanje na stradale Srebreničane.

Golden Tours Turska Antalya
BINGO BANER
1logo
Banner Zux-4 Kalesija
KABL OPERATERI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

“Već devet godina želimo na ovaj način ispratiti maratonce, pješačke, bicikliste, motoriste i sve one koji kreću put Srebrenice pokloniti se srebreničkim žrtvama. Ovdje je oko 600 Krajišnika i brojni građani iz drugih bh. gradova Srebrenica i Bratunca koji vodom punjen bit dio ovog nastupa. Brojni bh. građani koji ne mogu ići u Srebrenicu s nama su večeras jer žele Odati počast žrtvama.S nama je i naša dijaspora, među njima, ima i stranaca koje vode našeras jer žele Odati počast žrtvama. what’s the motivation ponovi i da ovu tragediju otrgnemo od zaborava “, kaže Elvir Muslić, organizator i predsjednik PD “Horizont” iz Bihaća.

U put Srebrenice kreću biciklisti u subotu potom motoristi, i zajedno desetog navečer ulaze u Potočare.

“Već više od sedam godina idem i ići ću dok god mogu. O Srebrenici se priča, čujemo da je tamo ubijeno 8372 ljudi. Ali kad hodamo Marš mira Nezuk-Potočari onda smo sa članovima porodice stradalih koji nam pričaju sjećanja na njihovo djetinjstvo, prve ljubavi i zadnji susret, tad sve to doju drugu disamenzi sve to doju drugu Tišina u Memorijalnom centru koja nas dočeka vrijedna svake patnje tokom tri dana pješačenja“, kaže Zlatko Kličić, učesnik „Marša mira“ iz Bihaća.

U 19. Biciklističkom 12. Motorističkom maratonu Bihać-Srebrenica učestvuje oko 300 biciklista I 700 motorista iz BiH, Švicarske, Hrvatske, Italije, Holandije, Njemačke, Austrije, Slovenije, Švedske i Amerike.

 

Izvor: Super TV/AA

Spread the love
Scroll to Top